Popravilo telefona vseh znamk
Tehnologija

Strokovno popravilo telefona vam zmanjša stroške

Strokovno popravilo telefona se ne nanaša samo na odpravo fizičnih poškodb, temveč tudi na popravilo napak strojne opreme.  V kolikor telefon postopoma začenja delovati počasneje, se pregreva ali se sam izklaplja, je nujno, da se dogovorite za servis mobilnih telefonov pri pooblaščenem servisu.

Odprava poškodb na zunanjosti telefona

Fizične poškodbe je povečini možno vse odpraviti, če reagirate pravočasno. Poškodovan ali počen ekran, nedelovanje določenih funkcijskih gumbov ali pa poškodovano ohišje, je možno hitro popraviti.

Popravilo telefona poteka v nekaj fazah

Pomembno je, da se naprave ne uporablja še naprej po poškodbi, saj lahko pride do dodatne nepopravljive škode. Strokovni servis po prevzetju naprave opravi diagnostiko ter vas pred izvedenim servisom obvesti o ceni popravila.

Fizične poškodbe mobilnega telefona ne popravljajte sami

Veliko ljudi skuša popraviti fizične napake na telefonu kar doma, s čimer naredijo veliko škode. V kolikor je mobitel še v garanciji, ga odnesite na pooblaščeni servis. Tudi če telefon ni v garanciji, se na servisu mobilnih telefonov pozanimajte o sami ceni popravila.

Popravilo telefona

Počen ekran ne poizkušajte zamenjati sami, saj lahko uničite vse vezje. Zaslon je namreč na ohišje pritrjen s pomočjo posebnega lepila, ki lahko ob napačnem rokovanju poškoduje mobitel.

Popravilo vseh znamk telefona

Usposobljeni servis mobilnih telefonov zagotavlja popravilo vseh znamk mobitelov. Ne glede na to, ali je telefon kupljen v fizični trgovini, na spletu, v Sloveniji ali v tujini. Samo poreklo naprave ne igra nobene vloge pri kvaliteti servisa.

Video: Kako dolgo boš v času popravila brez telefona?

Potek popravila telefona je ne glede na znamko povsem enak. Večina servisov popravi tudi tablice. Popravijo tudi bolj poškodovane mobilne naprave.

Uporaba kvalitetnih nadomestnih delov

Strokovni servis vedno uporablja kvalitetne nadomestne originalne ali kompatibilne rezervne dele. Samo dejstvo, da rezervni del za mobitel ni originalen, še ne pomeni, da je slabše kvalitete. V 90 dneh po začetku popravila telefona, serviser nudi tudi garancijo na popravilo telefona vseh znamk. To pomeni, da če se pojavi ista napaka ali kakšna nova, jo servis brezplačno odpravi.

Ohranjanje zasebnosti in anonimnosti na servisu mobilnih telefonov ob popravilu

Zanesljivi servis mobilnih telefonov nudi tudi zaščito stranke pred zlorabo njihovih podatkov. V praksi to pomeni, da serviserji ne gledajo vsebine sms sporočil, fotoaparata ali aplikacij. Pred popravilom telefona opravijo zgolj diagnostično obravnavo.  Po servisu mobitelov pa izvedejo test, ki določi ali je naprava popravljena ali ne. Nihče od zaposlenih med servisom mobitela pa nima vpogleda v vašo zasebnost.

Popravilo stekla telefona 

Najpogostejša napaka pri pametnih napravah je počeno steklo. Strokovno popravilo telefona poteka v nekaj fazah:

  • Prevzem naprave na servis,
  • Določitev servisnega roka,
  • Diagnostika obsega napake,
  • Obvestilo stranke o obsegu napake,
  • Odprava napake,
  • Obvestilo stranke o prevzemu popravljenega mobitela,
  • Prevzem pametne naprave s strani stranke,
  • Podajanje 90 dnevne garancija na popravilo.

Nasveti za podaljšanje življenjske dobe mobilnega telefona

Strokovni servis mobilni telefonov vam bo ob koncu popravila svetoval tudi, kako se izogniti poškodbam mobitela v bodoče. Svetoval vam bo tudi, kako preprečiti napake programske opreme (Android, iOS). Najpomembnejše je, da imate dobro in kvalitetno zaščito pametnega telefona. To pomeni, da kupite močan in robusten silikonski ovitek, ki ima posebno protizdrsno površino. Na ekran pa namestite zaščitno steklo, s katerim boste preprečili pok zaslona. Zaščitno steklo je še posebej pomembno v primeru, da nam mobi pade z višine in pristane na robu ali na ekranu. Počen ekran sami ne morete zamenjati, zato nujno obiščite servis mobijev. 

Kupite dodatno zaščito mobitela

Poleg silikonskega ovitka in zaščitnega stekla kupite tudi etui ali torbico, s katero boste dodatno zaščitili napravo. Dodatna zaščita je pomembna tudi v primeru ekstremnega sonca ali padavin, saj zunanji vremenski vplivi lahko poškodujejo mobitel. Dodatno sklenite tudi zavarovanje za primere poškodb, ki bo podaljšalo garancijo. Silikonski ovitki, skupaj s torbico ali etuijem zaščitijo napravo ne samo pred poškodbami in vremenom, temveč tudi pred prahom ter razlitjem tekočine. Vodoodporna torbica namreč ne dovoli dostopa kakršnekoli tekočine do naprave.

Preprečevanje napak strojne opreme

Napake strojne opreme lahko preventivno preprečite z upoštevanjem nasvetov serviserjev. Pomembno je, da imate nameščeno kvalitetno antivirusno zaščito, ki bo preprečila vdor tretjih oseb. Na ta način ne bo prišlo do zlorab vaših osebnih podatkov ali vdora v vaš bančni račun. Namestite tudi samo preverjene aplikacije, ki ne zahtevajo od vas osebnih podatkov, kot sta EMŠO in davčna številka.