Tiskanje

Vse za vaš tiskalnik

Kartuše so potrošni material, ki ga vedno prehitro zmanjka, zato ga na vsake toliko časa potrebuje prav vsak, ki ima v lasti tiskalnik. Prav zato je še kako pomembno, da si za izbiro in nakup vsakdo vzame nekaj časa za premislek, katerega ponudnika izbrati, saj bo tako lahko dobil izdelek, ki ga potrebuje, po najnižji ceni. Najlažje se je zato iskanja lotiti kar s pomočjo spleta, saj vam bo vaš iskalnik ponudil ogromno zadetkov, med katerimi lahko izbirate.

Spletne trgovine, ki ponujajo kartuše, omogočajo različne načine dostave, zagotovo pa se vam pred nakupom splača preveriti, ali je dostava morda celo brezplačna ali pa boste morali plačati visoke poštne stroške. Tudi sama cena kartuše za isti model tiskalnika se od trgovine do trgovine lahko razlikuje, zato ni zanemarljivo preveriti cen na različnih spletnih mestih. Zakaj je temu tako in kako so lahko cene tako različne? Zato obstaja več razlogov, ki vam jih bomo razkrili v nadaljevanju.

 

Prvič, pred nakupom skrbno preverite ne le to, če je izdelek, ki ga nameravate izbrati, pravi za vaš tiskalnik, temveč tudi to, koliko listov naj bi približno lahko natisnili z njim. Pri tem morate biti pazljivi, saj vas lahko ugodna cena zavede, da ne preverite tega pomembnega podatka. Nekatere kartuše vsebujejo namreč večjo količino barve kot druge, zato morate pri njihovi izbiri primerjati še kaj drugega kot le ceno, saj se vam sicer lahko zgodi, da boste negativno presenečeni, ko bo barve prehitro zmanjkalo in se boste spet morali opraviti po nov nakup. Tega si vsekakor ne želite, zato se vam splača pred izbiro preveriti tudi ta podatek, ki mora biti obvezno napisan poleg samega izdelka v spletni trgovini. Če tega podatka na spletni strani ni oziroma ga ne najdete, se obrnite na ponudnika s svojim vprašanjem in zagotovo vam bo hitro odgovoril nanj, saj je njegov interes, da pomaga svoji stranki in tako proda kakšen artikel več.

 

Poleg razlik v sami količini barve oziroma v tem, za koliko natisnjenih strani so namenjene, pa se kartuše razlikujejo tudi glede na nekatere druge lastnosti. Še najpomembnejša med njimi je ta, ali gre za tako imenovano kompatibilno kartušo, ki je lahko tudi več kot pol oziroma celo več kot 70 % cenejša od originalne, saj gre za ponovno napolnjen izdelek, torej ne plačate celotnega izdelka, temveč le barvo in njeno polnjenje.

 

Skrb za to, da takšen izdelek ne bo deloval dovolj dobro oziroma boste imeli z njim težave, je zagotovo odveč. Če ne bi bilo tako, sploh ne bi prišel v prodajo. Vsekakor pa je pomembno, da ga kupite pri zaupanja vrednem ponudniku, predvsem pa izberite takšnega ponudnika, ki mu ni vseeno za svoje stranke, poleg tega pa skrbi tudi za hitro in ugodno dostavo. Ko bo naslednjič zmanjkalo barve v vašem tiskalniku, si zato vzemite nekaj časa za premislek, preklikajte ponudbo in poiščite tisto trgovino, pri kateri boste dobili izdelek, ki ga potrebujete, po najnižji ceni.