Tiskanje

Brez prave kartuše ne bo šlo

Kljub temu, da je pri nas na voljo precej računalniških trgovin, ki ponujajo tudi ves potrošni material za računalnike oziroma za vse ostale komponente in strojno opremo, ki spada zraven, je včasih še vedno precej težko najti prave kartuše za kakšen nekoliko bolj specifični tiskalnik, ki ga niso prodajali skoraj v vsaki trgovini, ki ima poleg sadja in zelenjave na polici kdaj še kakšen tiskalnik ali računalnik.kartuše Saj veste – če kupite računalnik in tiskalnik pri trgovcu, ki uveljavlja kakšno »svojo« blagovno znamko, ki je v drugih prodajalnah ni, potem vedno tvegate. Že res, da je oprema marsikdaj poceni, in če nimate visokih zahtev, tudi povsem uporabna za vsakdanjo rabo, a ko se stvari enkrat pričnejo kvariti, gre marsikaj narobe – če ne drugega, vam ni na voljo servis.
A pustimo računalnike in tiskalnike, zanimajo nas kartuše. Pri iskanju nadomestnih je pogosto potrebne kar precej spretnosti.

Zakaj je iskanje prave kartuše včasih prava loterija?

Kadar kupite tiskalnik manj uveljavljenega proizvajalca ali proizvajalca, ki pri nas nima velikega tržnega deleža in kljub morda v tujini dobremu imenu pri nas velja bolj kot ne za eksota, vedno tvegate, da bodo kartuše težava. Kljub temu, da se zdi, da lahko kartuše danes kupimo že na vsaki stojnici, kjer imajo pol metra prostora za postavitev izdelkov, se namreč na običajnih prodajnih mestih vedno znova najdejo eni in isti tipi ter modeli kartuš – tistih, ki so najbolj uporabljani oziroma so primerni za tiskalnike, ki jih zastopajo velika trgovska podjetja oziroma imajo pri nas predstavništva. Če iščete kartuše, ki so značilne za eksote, pa se pogosto zgodi, da jih nimajo niti pri lokalnem prodajalcu računalniške opreme, niti v večjih trgovinah s tehnično opremo, pa tudi na pošti ali drugje ne. Takrat vam ne preostane drugega, kot da se obrnete na prodajalno, ki je specializirana za najrazličnejše kartuše, kjer pa lahko hitro naletite na dejstvo, da je cena precej zasoljena, ali pa vam ponujajo zgolj kartuše, ki niso originalne, torej tvegate, da morda vaš tiskalnik po vstavitvi zaradi napačnega čipa v kartuši sploh ne bo delal. Še huje je, če kupite kartušo, nato pa se izkaže,da je ta slabe kakovosti, tako da vam natisne zgolj nekaj strani, nato pa se na tiskalniku že pokaže znak, da je prazna in jo je ponovno potrebno zamenjati.

Kupite tiskalnik, za katerega ne bo težko dobiti kartuše

Da vas kartuše ne bi spravljale v slabo voljo, se pred nakupom tiskalnika vedno izplača pozanimati o tem, ali je zanj možno brez težav dobiti nadomestne kartuše, in to po primerno ugodni ceni. Odločite se za tiskalnik proizvajalca, ki je pri nas dobro zastopan, ter za model, ki se priporoča kot eden najbolj razširjenih, ne pa takšnega, ki je redkost.