Tiskanje

Grafično oblikovanje

Demago nudi tudi grafično oblikovanje. Grafično oblikovanje je v današnjem svetu vse bolj pomembno, saj mora pritegniti čim več pozornosti bralcev in jih ne odbijati že v samem začetku. Zato mora biti grafično oblikovanje skrbno načrtovano in kvalitetno izvedeno. To lahko ponudi Demago.

Grafično oblikovanje pa se je prerinilo v ospredje tudi zaradi preprostega dejstva, da tehnika omogoča sedaj že vse. Kar si naročnik zaželi in to specificira, je velika verjetnost, da se da to tudi v realnosti poustvarit in narediti popolnoma enako, če ne že čisto identično kot je bilo to v naročnikovih mislih.

V današnji dobi je težko dobiti kakovostno grafično oblikovanje, saj je stilov mnogo preveč in odkrito dejstvo je, da vsi ne pritegnejo pozornosti, ampak celo, kar je najslabše, odvračajo možne potencialne bralce, zaradi svojega nepreglednega ali v oči bodečega razvrščanja, ki slabo uokvirja vsebino in je ne zmore pravilno predočiti. Posebej pomembno je grafično oblikovanje v povezavi s klasičnim tiskom.

Predstavljate si, da dobite v roke časopis po katerem se ne znajdete in kjer je vse pomešano in nametano povprek. Mislimo si lahko, da bodo tudi najpotrpežljivejši in najbolj trdoživi ljudje, ki ob branju časopisa zjutraj srkajo zraven kavo, pobesneli in časopis vrgli naravnost v kot. Kdo bi jim zameril, saj se nihče ne bi mogel znajti po časopisu, ki je šibko grafično oblikovanje. Tu igra grafično oblikovanje ključno vlogo, ki pa sploh ni zanemarljiva in velikokrat pritegne tudi tiste kupce, ki tisti dan niso imeli namena kupit časopisa na trafiki, ki jo redno obiskujejo.

Da pa bo ironija še večja, pa lahko rečemo, da je najboljše grafično oblikovanje tisto, ki si hkrati veliko upa in je pregledno. To je težko doseči, a se da. Je dosegljivo, a le z dolgimi izkušnjami in preudarnostjo, kjer jezik ne prehiteva misli ali kjer roka čaka na ukaz možganov. Grafično oblikovanje lahko, če je dobro izpeljano, bolj izboljša prodajo kot vsebina, kar je po tehtnem razmisleku povsem razumljivo. Kako naj bomo navdušeni nad kakovostno vsebino, če je zaradi nekakovostnega grafičnega oblikovanja sploh ne najdemo.