Tiskanje

Klasični tisk

Dejstvo je, da so je v sodobnem času tehnologija že tako napredovala, da smo tudi potrošniki postali vse bolj zahtevni. Danes so prilagodljivost, hitrost izvedbe, kakovost in s tem povezana dostopna cena, faktorji ki štejejo. Kljub temu, da vse kaže na izumrtje klasičnega tiska, pa ta še vedno kar uspešno konkurira sodobnim tehnikam tiskanja. Klasični tisk je še vedno prva izbira pri večjih nakladah tiskovin, medtem, ko se za manjše naklade ljudje raje odločajo za digitalen tisk, ki omogoča hitrejšo in cenejšo izvedbo omenjenega.

Je klasični tisk še vedno konkurenčen in aktualen?

Raziskave na trgu so pokazale, da se ljudje v večini primerov raje odločajo za nakup tiskovine natisnjeje s sodobnimi tehnikami tiskanja, saj naj bi setudi s tem povezano razumevanje povečalo za dobrih 70%. Kljub temu, da je digitalni tisk vedno bolj atraktiven in je v ospredju že dlje časa, pa še vedno obstajajo faktorji, kateri kažejo na prednost klasičnega offset tiska. Iz istih razlogov tudi digitalni tisk ne more popolnoma zamenjati klasičnega tiska. Omenjeni razlogi so:

  • Klasičen tisk izdela bolj kvaliteten tisk grafike ali slik.
  • Tiskalni stroj, ki ga uporabljamo pri klasičnem tisku ni omejen samo na papir, ampak lahko tiska tudi na ostale materiale, kot so les, usnje, plastika, tekstil, ipd.
  • Kot že omenjeno, se klasični tisk zagotovo bolj izplača, ko se odločate za količino od 500 izvodov naprej.

V preteklosti je bilo tiskanje panoga s katero so se ukvarjali samo izkušene in strokovno usposobljene osebe, danes pa so stvari povsem drugačne. Ročno delovno silo so v veliki meri nadomestili računalniki, zaradi česar so tudi cene sodobnih načinov tiskanja tako konkurenčne. Ne glede na vse pozitivne strani in faktorje, ki kažejo v prid sodobnih tehnikam tiskanja, pa je klasični tisk še vedno tisto nekaj, kar predstavlja neko tradicijo in kar zaradi slednje ne bo kar tako izumrlo.

Ob vseh teh informacijah se laik kaj hitro znajde v dilemi kdaj se odločiti za klasični tisk in kdaj za digitalni tisk. Na vsa vaša vprašanja bodo odgovorili zaposleni v tiskarni Demago in kar hitro bo vaše dileme ali dvomov konec. Obiščite njihovo spletno stran še danes in si podrobneje preglejte njihovo ponudbo.

Kartuše so pomemben del vsakega tiskalnika.