Wordpress optimizacija strani
Internet in storitve

Preprosta in učinkovita WordPress optimizacija

Spletna optimizacija na sploh prinaša številne prednosti. Ena od njih je tudi preprostost, s katero se še posebej ponaša WordPress optimizacija. Spletne strani, ki so postavljene na WordPressu zagotavljajo preprost urejevalnik vsebin. V njem je možno na sila preprost način upoštevati pa tudi vključevati vse aktualne SEO smernice. Te morajo biti upoštevane v vseh vsebinah, če seveda želimo, da se naše vsebine uvrstijo na prvo stran Googla.

Sam urejevalnik v WordPressu zagotavlja preprosto dodajanje vsebin, dodajanje naslovov po posebnij oziroma aktualnih SEO pravilih, prav tako dodajanje in urejanje slik po SEO smernicah., vpenjanje videoposnetkov in podobno.

Največje prednosti WordPress optimizacije

Dejstvo je, da WordPress optimizacija prispeva k večjemu obisku spletne strani. Ključna funkcija optimiziranja spletnih strani na sploh je seveda v tem, da pridobimo več obiskovalcev nanjo. Več gostov spletne strani, ki si v nekem obdobju ogleduje našo spletno stran, več se bo zaradi tega nabralo prometa. To posledično seveda pomeni, da SEO optimizirane spletne strani prinašajo tudi več denarja.

Wordpress optimizacija za večji obisk spletne strani
Urejevalnik v WordPressu zagotavlja preprosto dodajanje vsebin, dodajanje naslovov po posebnij oziroma aktualnih SEO pravilih, WordPress optimizacija pa prispeva k večjemu obisku spletne strani.

Če je naša stran na spletu kakovostno SEO optimizirana, se lahko s svojimi vsebinami znajde na prvi strani Googla. Vemo pa, da ravno prvo stran obišče največ uporabnikov spleta.

Najbolj razširjena platforma za urejanje strani na spletu

Ste vedeli, da je WordPress platforma med vsemi platformami najbolj razširjena za urejanje spletnih strani? Še ena od prednosti, ki vam jo ponuja WordPress optimizacija, pa je odprtokodnost.

Odprtokodnost pomeni, da pri razvoju omenjene platforma sodeluje mnogo programerjev in ustvarjalcev. Skratka v njej sodelujejo čisto vsi, ki v njej vidijo velik potencial.

Urednikovanje in optimiziranje vsebin v WordPressu

Treba je poudariti tudi to, da urednikovanje in optimiziranje vsebin v WordPressu ne zahteva skorajda nobenega znanja programiranja, kar za mnoge predstavlja še eno veliko prednost.

Wordpress optimizacija predstavlja veliko prednost
WordPress optimizacija ne zahteva skorajda nobenega znanja programiranja, kar za mnoge predstavlja še eno veliko prednost.

Za vsako potrebno funkcionalnost je namreč že razvit vtičnik, ki to funkcionalnost tudi že zagotovi. Za najrazličnejše potrebe pri urednikovanju strani na spletu je brezplačnih vtičnikov za WordPress do danes razvitih že zelo veliko – na tisoče.

Večina drugih platform za urejanje spletnih strani pa zahteva za optimizacijo nadgradnjo osnovnih paketov za urejanje vsebin v vtičniki, ki stanejo. Cene omenjenih dodatkov za SEO optimizacijo pa se od platforme do platforme lahko zelo razlikujejo.

Kakovostno gostovanje spletnih strani

Za prav vsako spletno mesto je ključno gostovanje spletnih strani. Skorajda vsako podjetje ali organizacija ima v današnjem svetu spletno prisotnost. To pomeni, da potrebuje spletno gostovanje za delovanje spletne strani.

Spletno gostovanje je torej storitev, ki gosti spletno mesto na strežniku. Ko bo na primer obiskovalec vnesel našo spletno stran v brskalnik, bo njegov računalnik zahteval podatke s strežnika, kjer je shranjena naša spletna stran. Spletno gostovanje je torej sestavni del posebnega procesa, ker omogoča, da je naša spletna stran dostopna preko spleta ves čas oziroma 24 ur.

Gostovanje spletnih strani za spletno prisotnost
Za spletno prisotnost in delovanje spletne strani potrebujete gostovanje spletnih strani.

Da lahko objavite svojo spletno stran, v resnici potrebujete dve ključni zadevi. Najprej je to domena spletne strani in nato še gostovanje spletne strani. Domena predstavlja naslov spletne strani, gostovanje pa predstavlja prostor, kjer je shranjena vsa vsebina strani na spletu. Ta mora biti nenehno dostopna na spletu.

Stroški spletnega gostovanja

Stroški za gostovanje spletnih strani se lahko med seboj močno razlikujejo. Cena je predvsem odvisna od vrste pa tudi od same količine gostovanja, ki ga nekdo potrebuje. Nekatera spletna gostovanja so na primer znana po tem, da ponujajo povsem brezplačne storitve, a so te navadno omejene po zmogljivosti.

Najboljše oziroma najbolj kakovostno gostovanje spletnih strani pa lahko najdete pri plačljivih gostovanjih, kjer plačujete v resnici za zmogljivost in za kakovostno storitev.

Reseller gostovanje

Na voljo so torej različna gostovanja spletnih strani, med drugim tudi tako imenovano resteller gostovanje. To je primerno za vse tiste, ki iščete način za zaslužek s pomočjo spletnega gostovanja. Z njim namreč lahko kupite spletno gostovanje v večjih količinah ter ga ponovno prodajate po svojih cenah.

Kaj je gostovanje spletnih strani in kako deluje?

Nekateri ponudniki za resteller gostovanje spletnih strani ponujajo tudi belo oznako. To pomeni, da lahko naredite spletno gostovanje, ki je videti kot vaša lastna storitev.

Značilnosti DNS gostovanja

Ena od vrst gostovanja za spletne strani je tudi DNS gostovanje. Pri njem se vaše ime domene gostuje na strežnikih DNS. Takšna vrsta je namenjena zlasti za vse tiste, ki želite upravljati DNS zapise brez potrebe po vzdrževanju samega mesta na spletu.

Še ena od prednosti omenjenega gostovanja spletne strani pa je ta, da zagotavlja preprosto preusmeritev spletnega mesta, in sicer brez potrebe po kakršni koli menjavi gostitelja ali pa po selitvi na novi strežnik.