Internet in storitve

Zagon naše lastne spletne strani

Izbira strežnikov

Spletno gostovanje poteka na močnih računalnikih, ki jim pravimo strežniki. Narejeni so tako, da nam nudijo hitro delovanje spletne strani. To je tudi razlog, da so dostikrat strežniki deljeni, kar pomeni, da en tak računalnik uporablja več sto uporabnikov hkrati.

Naša domena .si ali domena z drugo končnico bo potrebovala strežnik, da bomo lahko dostopali do naše spletne strani. Nekateri uporabniki potrebujejo močnejše, drugi pa bolj osnovne strežnike. Tako je spletno gostovanje lahko:

  • Deljeno

To je najcenejše in najbolj osnovno gostovanje, ki ga danes poznamo. Strežnik in njegove sposobnosti si deli več uporabnikov hkrati.

  • VPS

Virtualno gostovanje je idealno tudi za večja podjetja. Tukaj si tudi deli strežnik več uporabnikov, vendar ima vsak zakupljen svoj del zmogljivosti, kot je pasovna širina, prostor, moč procesorja ipd.

  • Namensko

V tem načinu najamemo celoten strežnik za naše potrebe. To je uporabno, če bomo gostili spletno stran ali več strani, ki bodo imele ogromen obisk.

  • V oblaku

To je najdražji način spletnega gostovanja, vendar tudi najmočnejši. Več strežnikov hkrati sodeluje, da poganja našo spletno stran. 

Ne glede na to ali je naša domena .si ali druge končnice, bomo mogli izbrati paket gostovanja. Kasneje, če se naše zahteve povečajo, lahko tudi nadgradimo naš paket gostovanja. To nam omogoča izjemno prilagodljivost realnemu svetu naše spletne strani.

Podpora za spletne storitve

Da bi imeli najboljšo izkušnjo poslovanja, bo naše podjetje potrebovalo 24/7 pomoč pri poganjanju spletne strani. Poleg tega pa bomo potrebovali tudi spletno gostovanje, ki bo imelo dobro podporo. Večino današnjih ponudnikov omenjenih storitev ponuja veliko več, kot samo strežnike. Poleg tega pa imamo vedno na razpolago pomoč v primeru tehničnih težav s strani gostovanja.

Ujemite trend spletnega nakupovanja: svojim strankam omogočite, da pri vas nakupujejo kadarkoli in od kjerkoli. E trgovina je učinkovito prodajno orodje. Preberi več …

Registracija domene je prvi korak k večji prepoznavnosti na internetu. Z dobro domeno boste povečali obisk na svoji spletni strani. Preberi več …