reseller gostovanje
Internet in storitve

Zmogljivo reseller gostovanje omogoča neomejeno razpolaganje s prostorom na strežniku

Spletno gostovanje je pojem, ki je vsem že zelo dobro poznan. Zato pa je veliko manj znano reseller gostovanje, ki ga marsikdo sliši prvič. In kakšna vrsta gostovanja je to in komu je namenjeno? O tem boste izvedeli več v nadaljevanju.

V marsikaterem vodiču o gostovanjih boste zasledili, da je reseller gostovanje vrsta spletnega gostovanja, ki je namenjeno za nadaljnjo prodajo. V praksi to pomeni, da pri ponudniku gostovanja zakupite prostor na njegovem strežniku in ga nato ponujate svojim naročnikom. Pri tem lahko izbirate med različnimi paketi, ki se med seboj razlikujejo po kapaciteti prostora na strežniku, vendar jih lahko kadarkoli tudi nadgradite.

Prednosti reseller gostovanja

Ena največjih prednosti te vrste gostovanja, ki mu pravimo tudi reseller hosting, je zagotovo v tem, da vam omogoča ustvariti dodaten zaslužek. Ko ponujate svoj prostor na strežniku drugim naročnikom, ste popolnoma svobodni tako pri določanju cen kot tudi pri kreiranju paketov. 

Seveda je za pričakovati, da bodo v tem primeru vaši naročniki od vas pričakovali tudi pomoč pri različnih namestitvah ali tehničnih težavah. Dodatna prednost je, da vam ni potrebno investirati v strojno opremo, administracijo in vzdrževanje strežnika, saj običajno za vse to poskrbi ponudnik reseller gostovanja. 

Reseller gostovanje za nadaljnjo prodajo
Reseller gostovanje je namenjeno za nadaljnjo prodajo. Pri ponudniku gostovanja zakupite prostor na njegovem strežniku in ga nato ponujate svojim naročnikom.

Z zakupljenim prostorom pa dobite tudi neomejeno število gostujočih domen, mesečnega prenosa, cPanel računov in e-poštnih naslovov. Več kot očitno je, da se reseller gostovanje od klasičnega razlikuje predvsem v zmogljivosti, prav tako pa tudi uporabnosti ter sami namembnosti.

Komu je namenjeno reseller gostovanje?

Reseller hosting vam torej omogoča prosto razpolaganje z zakupljenim prostorom na hitrih SSD diskih. Ker pa je v vseh reseller paketih dovoljena tudi preprodaja, je reseller gostovanje najboljša izbira za vse spletne agencije in resellerje. Zato pri vzpostavitvi paketa prejmete tudi dostop do WHM računa, ki vam omogoča dodajanje poljubnih cPanelov in ločen dostop za vaše stranke.

Reseller hosting za dodaten zaslužek
Reseller hosting vam omogoča ustvariti dodaten zaslužek, pri tem pa ste svobodni pri določanju cen in paketov. 

Za to obliko gostovanja se zato najpogosteje odločijo izdelovalci spletnih strani, spletni razvijalci, grafični oblikovalci in tisti, ki delujejo na različnih področjih IT-ja. Poleg tega, da lahko sami uporabljajo izjemno hitre strežnike, jim reseller gostovanje omogoča tudi razširitev obstoječe ponudbe, kar je odlična priložnost za dodatni zaslužek.

Kaj je SSL certifikat in kako deluje?

Če imate spletno stran, potem o SSL certifikatu zagotovo že veliko veste. Vsi tisti, ki nimate svoje spletne strani, pa ste se med brskanjem po spletu zagotovo že srečali z njegovim delovanjem. Vedno, ko ste naleteli na spletno stran, kjer vas je spletni brskalnik opozarjal na to, da ni varna, je imel prste vmes SSL certifikat. Ali vas zanima, kako?

SSL certifikat šifrira podatke
SSL certifikat šifrira podatke med izbrano spletno stranjo in obiskovalci in poskrbi, da so podatki popolnoma varni, saj jih pretvori v takšno obliko, da ne morejo koristiti praktično nikomur.

SSL certifikat je torej nekakšno varnostno potrdilo, ki zagotavlja kredibilnost, varnost in resničnost spletnega mesta. Je nekakšen varnostnik spletnega mesta, ki z uporabo posebnega protokola šifrira podatke, ki se prenašajo med spletno stranjo in obiskovalci. Na ta način so lahko obiskovalci spletne strani popolnoma varni med brskanjem po spletnem mestu.

Delovanje SSL certifikata

Kot smo že omenili, SSL certifikat šifrira podatke med izbrano spletno stranjo in obiskovalci. Na ta način poskrbi, da so vsi zaupni podatki popolnoma varni pred nepridipravi, saj vsa gesla, kreditne kartice, varnostne kode, domače naslove ali telefonske številke pretvori v takšno obliko, da ne more koristiti praktično nikomur. Morebitni hekerji ali tatovi v tem primeru vidijo zgolj šifrirane podatke.

SSL certifikat pa je pomemben še z enega vidika. Vse strani, ki tega certifikata nimajo, spletni brskalnik označi za nevarne oziroma nezaščitene, zato jih bo na rezultati iskanj rangiral nižje. Posledično temu, to pomeni lahko tudi veliko izgubo zaupanja v spletno stran, podjetje in tudi blagovno znamko. 

Različne vrste SSL certifikatov

Uporaba SSL certifikata torej zagotavlja večjo varnost in zasebnost spletne strani. Če razmišljate o spletnem poslovanju, potem se vam na dolgi rok zagotovo izplača poskrbeti za SSL certifikat. Danes obstajajo različne vrste SSL certifikatov, ki se med seboj bistveno razlikujejo glede stopnje zaščite, ki jo omogočajo.

Katere so 3 glavne vrste SSL certifikatov?

Osnovni oziroma domenski SSL certifikat pomeni, da se v tem primeru preveri le domensko ime. Gre za najpogosteje uporabljen način preverjanja, pri katerem se v naslovni vrstici brskalnika izpiše informacija, da je povezava varna. 

Redkeje sta v uporabi poslovni SSL certifikat in razširjeni SSL certifikat. Pri poslovnem SSL certifikatu se poleg domene preveri tudi poslovni subjekt. Razširjeni SSL certifikat pa je najbolj vreden zaupanja, saj se s klikom na ključavnico v naslovni vrstici brskalnika izpiše tudi ime podjetja oziroma organizacije.